Afbeelding
Foto: Pixabay

Drie jaar cel voor Bussumer (29)

BUSSUM De 29-jarige Bussumer die vorig jaar in zijn woning aan de Lange Heul in Bussum werd aangehouden met meer dan 80 kilo drugs, is veroordeeld tot 36 maanden celstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar.

Twee weken geleden eiste de officier van justitie nog 40 maanden gevangenisstraf waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De rechtbank legt de Bussumer een iets lagere straf op, maar verlengt in tegenstelling tot de eis van de officier van justitie de proeftijd met 1 jaar. 

De Bussumer liep vorig jaar tijdens een fietscontrole bij station Bussum Zuid tegen de lamp. De agenten zagen die middag drie personen met scooters staan die zich verdacht gedroegen. Agenten spraken het drietal, de Bussumer, zijn vriendin en een Amsterdammer, aan. In de scooter troffen de agenten in de buddyseat van een van de scooters 2,22 kilogram amfetamine aan, verstopt in een zak hondenvoer. Vervolgens werd de woning van de Bussumer aan de Lange Heul doorzocht en stuitte de politie in de keuken, de kelder en in de schuur op meer dan 80 kilo drugs. Ook werden substanties aangetroffen voor het maken van synthetische drugs, sealapparatuur en maatbekers. De verdachte zei eerder dat de drugs niet van hem waren maar wilde niet zeggen van wie wel. 

Meer lees je online