Afbeelding
Foto: Bob Awick

Verwarde man op dak Brinklaan

BUSSUM Een heftig incident heeft de omgeving Brinklaan in Bussum behoorlijk opgeschrokken.

Op de Brinklaan in Bussum - ter hoogte van de Wibra - zat afgelopen maandag tussen 13:30 en 15:30 een verwarde man op het dak. De man had vermoedelijk een mes bij zich zeggen omstanders, dit is echter niet bevestigd door de politie. Tom Heuts, woordvoerder bij de politie, zegt dat de politie de man “na enige tijd onder controle heeft gekregen”. De man bleef ongedeerd.

De Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie was ter plaatse evenals de brandweer. De winkelstraat was ruim twee uur gesloten.


Twee maanden cel voor Bussumer

BUSSUM Een 37-jarige maat uit Bussum - die verstek liet gaan tijdens zijn strafzaak -  is tot twee maanden cel veroordeeld wegens de oplichting van in totaal zevenverzekeringsmaatschappijen voor een bedrag van 27.000 euro.

De man was een maatje van een een 35-jarige Hilversummer die is veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur wegens oplichting van twee verzekeringsmaatschappijen waaronder de HEMA, waar hij zo’n vijfduizend euro mee heeft verkregen.

De rol van de Bussumer was echter veel groter. Hij zou volgens een verklaring van de Hilversummer zijn maat op het idee van de oplichting hebben gebracht en hem hebben uitgelegd hoe het werkte. De Bussumer is al langer 'klant' bij justitie. De twee maanden cel voor de Bussumer staan in schril contract met de 26 jaar en zeven maanden cel die vorige maand tegen hem zijn geëist. 

Meer lees je online