Sportief entertainment tijdens schoolvoetbaltoernooi groepen 3 & 4.
Sportief entertainment tijdens schoolvoetbaltoernooi groepen 3 & 4. Foto: Gooise Meren Beweegt

Recordaantal teams bij schoolvoetbaltoernooi groepen 3 en 4

Sport

GOOISE MEREN - De groepen 3 en 4 van alle basisscholen uit Naarden en Bussum hebben woensdag het schoolvoetbaltoernooi Gooise Meren 2022 zonnig afgesloten met onderlinge wedstrijden. Niet eerder namen zoveel groepen 3 en 4 deel aan dit toernooi.

“Een hele organisatie, maar het resultaat mag er zijn!” Aan het woord Buurtsportcoach Sidney van Gooise Meren Beweegt. “Het was de vierde keer dat we het schoolvoetbaltoernooi organiseerden in de gemeente Gooise Meren. Deze afsluitende dag voor de groepen 3 en 4 organiseerden we ook al eerder, maar dan veel kleinschaliger. Maar liefst 61 teams deden dit toernooi mee. Dat zijn zo’n zeshonderd enthousiaste kinderen die op deze zonnige dag ook nog eens aangemoedigd werden door ouders, zussen, broers, opa’s en oma’s. Het terrein van voetbalvereniging NVC was dan ook gezellig gevuld. Omdat er zoveel teams waren hebben we naast de wedstrijden ook een springkussen, een dribbel sprint parcours en een 3- -in-1 pannaveld geregeld. Al met al een supergeslaagde sportieve dag, die wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar is!”

Winnende teams 

De volgende teams vielen in de prijzen en namen de gewonnen bekers trots mee naar school. Meisjes: 1ste: Emmaschool MF-2, 2de Godelinde MF-3, 3de Godelinde MF-2, 4de Emmaschool MF-1. Jongens: 1ste Emmaschool JF-1, 2de J. Daltonschool JF-3, 3de Calsschool JF-1, 4de J. Daltonschool JF-2.

Tussen 2 maart en 11 mei organiseerde Gooise Meren Beweegt het schoolvoetbaltoernooi voor de groepen 5 tot en met 8 van alle basisscholen in de gemeente Gooise Meren. Dit vond plaats op de velden van voetbalverenigingen BFC, NVC en SC Muiderberg. Meer dan drieduizend leerlingen deden mee. De teams werden ingedeeld in vier categorieën (jongens 5/6 en meisjes 5/6, jongens 7/8 en meisjes 7/8). Uit al deze teams mocht uiteindelijk één team per categorie zich winnaar noemen. Voor de groepen 3 en 4 werd een onderling toernooi georganiseerd.

Gooise Meren Beweegt

Gooise Meren Beweegt bestaat uit Sportverenigingsondersteuners, Buurtsportcoaches, een JOGG-regisseur en regisseur Gezonde leefstijl volwassenen & senioren. Zij ondersteunen en begeleiden sportaanbieders en bevorderen een gezonde leefstijl voor inwoners van de gemeente Gooise Meren. Daarbij staat regelmatig sporten en bewegen, gezond eten en drinken én buiten zijn met anderen centraal. Gooise Meren Beweegt vindt het belangrijk dat iedereen, jong en oud, op een positieve en motiverende wijze het plezier van sporten en bewegen, samen met anderen ervaart en zich bewust is van een gezonde leefstijl.

Sportfondsen Gooise Meren zet zich in voor een vitale omgeving. Zij gelooft in de kracht van bewegen, in de kracht van mentale uitdaging en in het plezier om dit samen te doen. Gooise Meren Beweegt, JOGG Gooise Meren, Sportcentrum de Zandzee en diverse gymzalen in Bussum zijn onderdeel van Sportfondsen Gooise Meren. Kijk voor meer informatie op de website: www.gooisemerenbeweegt.nl.