Afbeelding
Foto: PR

Grote en kleine namen betreden podium van Spant Bussum

Cultureel

BUSSUM - Lachen met Patrick Laureij, meezingen met OG3NE, een traantje wegpinken bij Simone Kleinsma en verrast worden door Pieter Derks? Een nieuw theaterseizoen met bekende en minder bekende artiesten staat klaar om los te barsten in Spant in Bussum en De Boerderij in Huizen. De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start zaterdag 18 juni om 9.00 uur. 

Paul Haighton, directeur Spant: “We zijn er ieder jaar trots op dat we zo’n diverse culturele programmering kunnen neerzetten in ons theater. Komend seizoen staan er weer wekelijks grote namen op de planken én vinden onze spotlights nieuw en onbekender talent.” 

Nick en Simon trappen het nieuwe theaterseizoen op zondag 11 september af met ‘Nick & Simon & Garfunkel’. Zij warmen het podium op voor andere grote namen als Peter Pannekoek, Frank Boeijen, Plien & Bianca, Daniël Arends en Igone de Jongh. 

Kleine parels

Meerdere keren per maand betreden opkomende talenten het podium van De Boerderij Huizen voor een intiem optreden. Zo is er fadomuziek van Quatro Ventos, een theaterconcert van de Amsterdamse singer-songwriter VanWyck en een optreden van de vlijmscherpe, geprezen cabaretier Teun van den Elzen.

Met dertien voorstellingen brengt Spant een flink staaltje toneel. Van een gelaagde tragikomedie met Jacqueline Blom, Mark Rietman, Bas Hoeflaak en Annick Boer tot een moordmysterie van Agatha Christie met Willeke van Ammelrooy en Wilbert Gieske. En er zijn solovoorstellingen van Debby Petter, Huub Stapel, Benja Bruijning, Helmert Woudenberg en Rik Hoogendoorn. 

Voor de familie 

Het creatieve brein van kinderen wordt in maar liefst negentien familievoorstellingen geprikkeld. Waarom klopt Kikkers hartje toch zo in ‘Kikker is verliefd’, naar het gelijknamige boek van Max Velthuijs? Welk heldhaftig avontuur beleeft Brandweer Sam? En wat maken de vrolijke dieren uit de hilarische prentenboeken van Harmen van Straaten mee in ‘Hé wie zit er op de wc’?

Het dak eraf

Zin in een knallend avondje uit? Het dak gaat eraf met de opzwepende drums van Slagerij van Kampen. Liefhebbers kunnen luidkeels meezingen met de grootste hits van ABBA met ‘ABBA The Music’. En bij de energieke, vervreemdende acrobatische dansshow ‘Alice’ van MOMIX kijken de bezoekers hun ogen uit. 

De kaartverkoop start voor iedereen op zaterdag 18 juni om 9.00 uur. Vrienden van Spant kunnen sinds deze week al kaarten kopen. Kijk op www.spant.org voor meer informatie over de kaartverkoop.

Afbeelding