Op zoek naar een missend kopje? Hilde van der Vegt heeft het waarschijnlijk.
Op zoek naar een missend kopje? Hilde van der Vegt heeft het waarschijnlijk. Foto: PR

Bussums servies op de boot gezet naar Japan

Bedrijven

Acht jaar heeft ze haar servieswinkel op de Vlietlaan 48a in Bussum en al veel mensen maakte ze blij met een missend kopje of bord. Serviesaddict Hilde van der Vegt heeft van haar hobby haar beroep gemaakt en maakt mensen blij met een missend servies-item. “Vooral dinerborden en mokken vinden grif aftrek.”

Als kind spaarde Van der Vegt al kleuren en vormen. “Schotels en kopjes met mooie kleurtjes vond ik prachtig en daarvan kon ik maar moeilijk afstand doen. Met als gevolg dat ik alle verhuizingen steeds maar dozen vol servies meesjouwde. Op een gegeven moment had ik zoveel, dat ik besloot het een en ander te verkopen.” 

Het was de tijd dat Marktplaats net opstartte en Van der Vegt ontdekte dat dat een mooi medium was om haar spullen te verkopen. Ze kwam in contact met andere serviesverslaafden die al tijden op zoek waren naar een missend kopje of bord van hun eigen servies. “Ik vond het zo leuk om te helpen en het servies weer te completeren. Ik struinde kringloopwinkels en internet af, want nu ik had ontdekt dat ik serviesgoed kon inkopen..