Afsluiting Vesting tijdens Wallenloop

NAARDEN De Wallenloop, het recreatieve hardloopevenement voor alle niveaus van Atletiekvereniging Tempo, vindt zondag 15 mei plaats. De start en finish zijn bij de Utrechtse Poort. Om deze reden is de vesting via de Kapitein G.A. Meijerweg tijdens de start van het evenement een aantal uren niet toegankelijk.

Rond de historische vesting van Naarden lopen de deelnemers één tot drie rondjes van 3,5 kilometer. Zij lopen naar keuze: 4, 7,5 of 11 kilometer met uitzicht op de vijfhonderd jaar oude verdedigingswerken van de mooiste vesting van Nederland. Voor de kinderen van 4 tot en met 6 jaar en 7 tot en met 11 jaar is er een Kids-Run van 1 kilometer (in twee startmomenten verdeeld). Zij krijgen ook een medaille. De Kids-Run (4 t/m 6 jaar) start om 10.50 uur, de Kids-Run 7 t/m 11 jaar om 11.00 uur. Alle overige deelnemers starten om 11.15 uur. Voorafgaand aan de start kun je deelnemen aan een warming-up, die speciaal voor deze loop is samengesteld met de juiste opwarmoefening, op muziek. Onderweg is er ook muziek en staan vrijwilligers klaar met drinken. 


Akkoord over Bastion Oranje

NAARDEN Na constructieve gesprekken tussen Stichting Monumentenbezit (SMB), eigenaar van onder andere de gebouwen die behoren tot Bastion Oranje, en het bestuur van BOBO (Vereniging Bewoners Omgeving Bastion Oranje) is besloten om een bouwvergunning aan te vragen voor gebouw G van Bastion Oranje.

Afhankelijk van de verdere doorlooptijd van het vergunningstraject is de SMB voornemens om rond juni aan te vangen met de werkzaamheden. In goed overleg met SMB heeft het bestuur van BOBO de diverse zaken met SMB afgesproken.

Lees hier meer over op NaarderNieuws.nl