De Huibert van Eijkenstraat in Tuindorp Keverdijk, Naarden.
De Huibert van Eijkenstraat in Tuindorp Keverdijk, Naarden. Foto: Archief

Verbolgenheid over late uitnodiging zaak Huibert van Eijkenstraat

Politiek

Over de sloop van het ‘arbeidersparadijsje’ aan de Huibert van Eijkenstraat in Naarden is het laatste woord nog niet gezegd. Het getouwtrek tussen de bewoners, de Woningstichting Naarden (WNS) en de gemeente - om het al dan niet behouden van het straatje in zijn huidige staat - is nog niet ten einde. 

Op woensdag 11 mei is daarom een thema-uur georganiseerd door de gemeente. In dit thema-uur worden de raadsleden op de hoogte gebracht door de bewonerscommissie en WSN over hoe het proces tot nu toe is verlopen. Ook worden zij geïnformeerd over de afwegingen die gemaakt moeten worden vanuit de volkshuisvesting, de duurzaamheidsopgave en de wens tot het behoud van cultuurhistorische waarden. De voorzitter van de bijeenkomst is Mark Marshall. 

Alle partijen krijgen drie minuten het woord, zo staat in de uitnodiging van wethouders Alexander Luijten (erfgoed) en Nico Schimmel (wonen) die zeven dagen voor de bijeenkomst met excuses werd verstuurd: “U bent van harte uitgenodigd. Tot onze spijt ontvangt u deze uitnodiging later dan de bedoeling ..