Buitenbrand Beethovenlaan

NAARDEN  De brandweer Naarden moest vrijdagavond rond kwart voor acht in actie komen. Op de Beethovenlaan was brand ontstaan.

Ter plaatse bleek dit om een kunststof onderkant van een hek te gaan. Die was vermoedelijk 'aangestraald' door een wegwerpbarbecue. "We hebben overslag naar het hockeyveld weten te voorkomen", meldt een woordvoerder van de Post Naarden. 


DeMess-film
over bevrijding

NAARDEN In deMess wordt zaterdag 7 mei vanaf 13.00 uur doorlopend een serie films over de bevrijding gedraaid. Verschillende mensen vertellen over de bevrijding in 1945. De toegang is gratis.


Jaarlijkse 4 mei-herdenking

NAARDEN In Nederland vindt de Nationale Herdenking elk jaar op 4 mei plaats. Tijdens deze dodenherdenking wordt om 20.00 uur in het hele land twee minuten stilte in acht genomen voor de Nederlandse oorlogsslachtoffers.

Herdacht worden allereerst al diegenen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen of vermoord. Herdacht worden ook de Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. Het programma: 18.00 uur, traditionele herdenking op de Joodse Begraafplaats aan de Amersfoortsestraatweg in Naarden en om 19.00 uur herdenkingsdienst in de Grote Kerk Naarden. Aansluitend vertrek naar monument aan de Burg. van Wettumweg waar om 20.00 uur twee minuten stilte in acht wordt genomen, het Wilhelmus wordt gezongen en kransen gelegd. Om 18.00 uur is er ook een herdenking op de Joodse Begraafplaats aan de Amersfoortsestraatweg in Naarden.