Naarderheem-directeur Marco Wisse heeft zijn verpleeghuis op verzoek uitgebreid met een Covid-unit.
Naarderheem-directeur Marco Wisse heeft zijn verpleeghuis op verzoek uitgebreid met een Covid-unit. Archieffoto: © Bob Awick

Naarderheem richt opnieuw Covid-unit in

Coronavirus

Tijdens het regionaal crisisoverleg - vorige week - is door de GGD Gooi en Vechtstreek aan de directie van verpleeghuis Naarderheem gevraagd om wederom een Covid-19-afdeling in te richten.

“De zorg in ons land staat door het coronavirus onder grote druk. De besmettingscijfers zijn niet eerder zo hoog geweest en de instroom van coronapatiënten in de gehele zorgketen blijft stijgen. Volgens de prognoses houdt de stijging voorlopig aan”, aldus de GGD. Ook de directie van Vivium Naarderheem merkte dat de druk in de ziekenhuizen heel hoog is geworden. “En diezelfde signalen kregen we van de huisartsen”, vertelt directeur Marco Wisse.

De Covid-unit is afgelopen weekend ingericht en sinds vandaag open. “We starten met zeven bedden en schalen dit in de loop van de week op tot vijftien en daarna kijken we weer verder. Hoe groot we gaan worden weet ik niet, maar als ik kijk naar de cijfers in de regio dan houd ik mijn hart vast”, gaa..