Tijdens het Fauré-inloopconcert in de Wilhelminakerk in Bussum.
Tijdens het Fauré-inloopconcert in de Wilhelminakerk in Bussum. Foto: © Bob Awick

Händelvereniging terug in Wilhelminakerk

Cultureel

Veel koren hebben te lijden gehad onder de coronapandemie. Zo ook de Händelvereniging uit Bussum. “We hebben iedere week via Zoom contact met elkaar gehouden en dat was hartstikke leuk, maar desondanks zijn er ook bij ons leden afgehaakt”, vertelt Marlou Groot, de pr-vrouw bij het Bussumse koor.

De Händelvereniging bestaat dit jaar 75 jaar, maar van een feestelijke viering is op dit moment geen sprake. Ook hiervan krijgt corona grotendeels de schuld. “Ons jubileumconcert staat nu op 22 april 2022 gepland. Dan brengen we Alexander’s Feast, een muzikale ode aan Händel. Ook weer zo’n mooi stuk.”

Nieuwe chef-dirigent

Dat het optreden verschoven is, heeft ook te maken met de komst van de nieuwe chef-dirigent. Nog maar kort staat Paul Valk voor het koor. “Hij is officieel afgelopen augustus begonnen. Nu krijgt hij ook meer tijd om het koor te leren kennen.” Het koor heeft decennialang onder leiding gestaan van Thijs Kramer. Hij werd opgevolgd door Andrew Wise en de laatste twee jaar werkte het koor met verschillende gastdirigen..