Moskeebesturen stellen intern onderzoek in

BUSSUM De verschillende moskeebesturen in 't Gooi en de Vechtstreek hebben opnieuw een gezamenlijk statement gemaakt. In hun schrijven maken ze bekend dat er een intern onderzoek volgt om de gevolgen op zowel korte als lange termijn nader in kaart te brengen.

Aanleiding hiervoor is een op 15 oktober jl. in NRC verschenen artikel over heimelijke onderzoeken naar moslims en moskeeën. Islamitische gemeenschappen en organisaties in Nederland zijn door de onthullingen onaangenaam verrast. "De grenzen van vertrouwen, fatsoen en rechtsgelijkheid door de overheid zijn ruimschoots overschreden.” In sommige gemeenten zijn inmiddels gesprekken geweest met de gemeente, burgemeester of andere betrokken partijen. Deze contacten zijn verstoord en voorlopig on hold gezet.

Lees meer op Extra 


Dode in Naarden

NAARDEN De politie heeft zondag een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats opgepakt. Hij is ingesloten op verdenking van betrokkenheid bij de dood van een man die zaterdag aan het begin van de avond - na een melding - in een woning aan het Jac P. Thijssepark is aangetroffen.

Uit het eerste onderzoek bleek dat de man vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. "We zitten nog midden in het onderzoek en dat onderzoek moet nog uitwijzen welke rol de verdachte precies heeft gespeeld bij de dood van het slachtoffer", vertelt een politiewoordvoerder. "Op dit moment kunnen we daarbij nog geen definitief uitsluitsel geven over de identiteit van het slachtoffer." De recherche zoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord aan het einde van de middag of aan het begin van de avond rond de woning aan het Jac P. Thijssepark.