De Atakwa-moskee aan de Havenstraat in Bussum.
De Atakwa-moskee aan de Havenstraat in Bussum. Foto: Google Maps

Grote schrik onder Gooise moskeeën

NAARDEN De Gooise moskeeën en andere instanties zijn geschrokken van de onwettige bezoeken aan moskeeën en de infiltratie in de islamitische gemeenschap. Gemeenten hebben daarvoor jarenlang een particulier adviesbureau ingehuurd. Deze hele gang van zaken is zeer zorgelijk, zo geven de moskeeën en instanties uit de Gooi en Vechtstreek aan. 

Of zij zelf ‘heimelijk bezoek' hebben gehad weten de Gooise moskeeën en instanties (nog) niet. Wel is duidelijk dat zij enorm geschrokken zijn van het nieuws dat gemeenten op deze manier informatie proberen op te halen om de lokale islamitische gemeenschap beter in beeld te krijgen. Centrum Al-Amal, Moskee Al-Fath, de Mevlana Moskee (Hilversum), Vereniging Islamitische Gemeenschap Naarden, Stichting Moskee Assoenat Weesp, Stichting Moskee An-Nasr Huizen, Stichting Moskee Atakwa Bussum en Stichting Mozaïek hebben dit weekeinde een gezamenlijke verklaring opgesteld. Aanleiding voor hun schrijven is de NRC-publicatie van vrijdag 15 oktober ‘Undercover naar de moskee: geheim onderzoek islamitische organisaties'. In dit artikel staat dat NTA in opdracht van gemeenten al jaren undercoveronderzoek doen in moskeeën, iets dat niet mag. In een persverklaring van de gemeenten Gooise Meren, Hilversum en Huizen staat: 'Van infiltratie, zoals door NRC gesuggereerd wordt, is geen sprake'.

Lees alles hierover op onze website


Benefietconcert voor SPWN

NAARDEN In het Comenius Museum vindt op donderdagavond 28 oktober het traditionele benefietconcert voor de Stichting Poolse Weeskinderen Naarden (SPWN) plaats. De opbrengst gaat naar de tehuizen in PuŁawy en Garbów. Meer informatie via telefoonnummer 06-30961343.