Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Flickr

Celstraf voor dragen 'doorgeladen vuurwapen'

NAARDEN De 24-jarige Amsterdammer die op 29 mei van dit jaar in Naarden tijdens een verkeerscontrole werd aangehouden met een doorgeladen pistool is veroordeeld tot twaalf maanden celstraf. 

Twee weken geleden eiste de officier van justitie nog vijftien maanden celstraf. De rechtbank komt tot een iets lagere straf omdat zij de eis van de officier te hoog vindt voor het gepleegde feit. Wel is de rechtbank het met de officier van justitie eens dat de Amsterdammer zwaarder moet worden gestraft dan de acht maanden celstraf die voor wapenbezit wordt opgelegd. “Hier was sprake van een doorgeladen pistool en verdachte hield het wapen thuis in het bijzijn van twee jonge kinderen.”

'Hard afgestraft'


Naarden niet mooiste vestingstadje

NAARDEN Hoewel er massaal gestemd is, is Naarden niet als mooiste vestingstadje uit de ANWB-verkiezing gekomen. Het schitterende plaatsje komt niet eens in de top-5 voor. Gorinchem ging met de titel aan de haal.


Onderhoud
aan Prinses Beatrixbrug

NAARDEN De monumentale Prinses Beatrixbrug bij de Burgemeester van Wettumweg in Naarden krijgt groot onderhoud. 

De ophaalbrug is één van de drie bruggen die toegang geeft tot Naarden-Vesting. Het onderhoud is nodig om de brug voor de lange termijn in stand te houden. De werkzaamheden beginnen 27 september en duren tot juli 2022.