Afbeelding
Foto: Pixabay

Oplichter van Naarders veroordeeld

NAARDEN De rechtbank Lelystad heeft de 28-jarige man uit Julianadorp die van maart tot mei dit jaar negen ouderen oplichtte in onder meer Naarden, Hilversum en Weesp, veroordeeld tot 39 maanden celstraf, waarvan 12 maanden voorwaardelijk.

Het vonnis wijkt af van de drie jaar celstraf die de officier van justitie twee weken geleden eiste. De rechtbank vindt dat de verdachte een stok achter de deur nodig heeft om hem in de toekomst te weerhouden opnieuw strafbare feiten te plegen. 

Oplettende
kassamedewerkster


Dubbele inbraak op Huizerweg

BUSSUM In twee woningen aan de Huizerweg is vorige week ingebroken.

In een van de huizen werd door de inbrekers aan de voorkant van de woning een koevoet tussen een bovenraam gezet. Of er iets gestolen is, is niet duidelijk. Een paar dagen later was het een paar huizen verderop raak. Een van de slachtoffers waarschuwt buurtbewoners en wijst erop dat er regelmatig duistere figuren rondlopen in steegjes en gangetjes. Hij heeft de inbraak bij de politie aangegeven en daar ook deze informatie gedeeld.


Gaslekkage 

NAARDEN De brandweer is maandagmiddag opgeroepen voor een gaslekkage aan de Oud Blaricumerweg waar momenteel aan de bruggen wordt gewerkt.

Tijdens graafwerkzaamheden constateerden de grondwerkers dat het zadelstuk op de hoofdleiding was gebarsten. Zij hebben Liander gebeld om dit te melden en die schakelde de brandweer in om de situatie veilig te stellen totdat haar medewerkers ter plaatse waren.