Afbeelding
Foto: gemeente Gooise Meren

‘Door dit gebied te ontwikkelen beschermen we het andere gebied’

Buurt / wijk

Een breder strand voor alle inwoners in Muiden. Dat is wat Bewonersvereniging De Krijgsman, de Stadsraad, Koninklijke Nederlandse Zeil en Roeivereniging (KNZ&RV) en KNSF Vastgoed graag willen realiseren bij het huidige strandje nabij de Westbatterij Muiden. Gezamenlijk presenteerde zij afgelopen week een rapport aan gemeente Gooise Meren, met daarin hun visie voor het Muidense strandje naast de Westbatterij.

Na anderhalf jaar onderzoek naar de ecologische effecten van de uitbreiding van het strand door Arcardis, gefinancierd door KNSF Vastgoed, ligt er nu een plan op tafel waar alle betrokken partijen zich in kunnen vinden. In de visie schetsen de partijen een concept-ontwerp van een breder strand, met ruimte voor een speeltoestel, sanitair en een kleine horecavoorziening op de grens met Koninklijke Jachthaven en een ballenlijn in het water. 

Het concept-ontwerp in het rapport. Foto: Guus Kroon

Te klein

In eerdere plannen zou er een nieuwe buitendijkse jachthaven worden gerealiseerd op de plek van het kleine strandje. Maar na een negatieve beoordeling van zowel Provincie Noord-Holland als de Rijksdienst voor Cultuurhistorie (RCE) beslo..