Afbeelding
Foto: Archieffoto: Inter Visual Studio/ Judith van Dijkhuizen

Koopjesmarkt in hart van Bussum

BUSSUM De ondernemers in Bussum organiseren zaterdag 28 augustus de traditionele koopjesmarkt.

Heel veel goederen en producten worden op de valreep van de zomer tegen flink gereduceerde prijzen aangeboden. De koopjesmarkt - ooit begonnen als lapjesmarkt - is al decennialang bekend in Bussum en vindt de laatste jaren traditiegetrouw plaats op de eerste zaterdag na de zomervakantie. De kramen zijn open tussen 10.00 en 17.00 uur. "Alle coronaregels nemen we in acht", laat ondernemer Dave Wiegert namens de organisatie weten.


‘Mijn leven is te kort voor wapens en harddrugs’

BUSSUM Tegen een 47-jarige man uit Laren is drie jaar cel geëist wegens het bezit van bijna 10.000 XTC-pillen, een revolver met 640 kogels, 600 gram hasj en gebruiksvoorwerpen die vermoeden dat hij betrokken is bij het maken van drugs. De man opereerde vanuit een bedrijfspand aan de Karel Doormanlaan in Bussum.

De Laarder, die al veel vaker met justitie in aanraking is geweest wegens drugsfeiten, ontkent alles: “Mijn leven is te kort voor wapens en harddrugs”, liet hij de rechtbank weten.

Routinecontrole

Op 11 maart van dit jaar hield de politie de man aan tijdens een routinecontrole. Toen ze zijn auto doorzochten vond de politie bijna zeshonderd gram hasj en een hennepsealbag. Maar na de vondst van een factuur met een bestelling van 450 kilo MCC, een vulmiddel voor pillen, besloot de politie een kijkje te nemen in het bedrijfspand van de Laarder aan de Bussumse Karel Doormanlaan.

‘Zij gaan mijn huis renoveren als ik mijn mond niet houd'