Dinsdag was het echter een stuk rustiger dan in het weekend.
Dinsdag was het echter een stuk rustiger dan in het weekend. Foto: © Bob Awick

Mooie weer trekt veel FFN-bezoekers

NAARDEN Nog elf dagen te gaan en dan zit het FotoFestival Naarden (FFN) er alweer op. Sinds begin juli hebben zich al talloze bezoekers in het vestingstadje gemeld om daar de creatieve uitingen van talloze fotografen te bewonderen.

Vooral afgelopen weekend was het bijzonder druk, vertelt FFN-coördinator Charlotte Brand. "Het was extreem, het was dan ook mooi weer. De mensen stonden tot aan de Marktstraat in de rij om naar de Grote Kerk te gaan. Daarvoor was het - vanwege de vakantie - rustiger."
Inmiddels is ook de winnaar van de Nederlandse Fotoboekenprijs bekend. Kunstenaar en fotograaf Popel Coumou (1978) heeft gewonnen met Paper and Light. Met het indringende werk The Flood is Tina Farifteh uitgeroepen tot winnaar van de eerste FFN Talent Award.
Hoewel het FotoFestival Naarden 2021 dus nog in volle gang is, bereidt de organisatie zich al voor op de volgende editie. Om het FFN überhaupt te kunnen organiseren, is de inzet van meer dan honderd vrijwilligers nodig. De organisatie zoekt daarom nieuwe vrijwilligers die willen helpen als suppoost op de locaties om bezoekers te ontvangen en tickets te controleren. Op woensdag 25 augustus om 15.00 uur vindt voor hen een kennismakingsrondleiding onder leiding van hoofdcurator Feiko Koster plaats. Wie hier bij wil zijn, dient zich aan te melden via info@fotofestivalnaarden.nl of kan bellen met 06-57659677.