De politie was snel ter plaatse bij de platenzaak aan de Laarderweg.
De politie was snel ter plaatse bij de platenzaak aan de Laarderweg. Foto: © Bob Awick

Platenzaak Gooisch Vinyl overvallen

BUSSUM Rond 18.00 uur is donderdagavond de platenzaak Gooisch Vinyl op de Laarderweg overvallen. De drie daders zijn voortvluchtig.

Vlak voor sluitingstijd kwamen drie mannen de platenzaak in. Eigenaar Hans Wernsen liep met twee van hen naar achter in de zaak, waarna de derde man achter de toonbank liep en de kassalade, met daarin 350 euro, meenam. Vervolgens zijn de drie mannen de zaak uit gevlucht en met een auto vol gas richting de Ceintuurbaan gereden. De politie was snel ter plaatse, heeft buurtonderzoek verricht en omwonenden gesproken over de overval. Hoewel de schrik er goed in zit maakt de eigenaar het, afgezien van een slapeloze nacht, goed. "Het was gelukkig geen gewapende overval”, vertelt Wernsen. "Nu realiseer ik mij pas dat ik misschien wel geluk heb gehad, want voor hetzelfde geld hadden ze een mes of een pistool tegen mijn hoofd gezet.”

Lees verder online


Eigenaar vecht voor woonfunctie

NAARDEN Is de omgevingsvergunning om een woonfunctie toe te kennen voor een huis aan de Amsterdamsestraatweg door gemeente Gooise Meren terecht ingetrokken en geweigerd? Die vraag was donderdag aan de orde bij de rechtbank in Utrecht. De eigenaar vindt van niet en legde de zaak voor aan de bestuursrechter.

De gemeente had de omgevingsvergunning aanvankelijk verleend, waardoor het huis aan de Amsterdamsestraatweg in afwijking van het bestemmingsplan voor tien jaar mocht worden bewoond. Na bezwaar van de buren is die vergunning echter alsnog ingetrokken en geweigerd. Nadat de eigenaar bij de gemeente hiertegen tevergeefs bezwaar had ingediend, ging hij in beroep.

Lees verder op onze website