HCAW behoort al weer vijf jaar tot de beste vier ploegen van Nederland behoort.
HCAW behoort al weer vijf jaar tot de beste vier ploegen van Nederland behoort. Foto: © Bob Awick

HCAW door naar halve finales

BUSSUM Het vlaggenschip van het Bussumse HCAW weet het zeker: ze zijn door naar de halve finales in de strijd om het landskampioenschap. De plaatsing voor de Play-Offs betekent dat HCAW al weer vijf jaar - vanaf 2017 - tot de beste vier ploegen van Nederland behoort.

Silicon Storks uit Kijkduin, onder leiding van oud-HCAW’er Gino Henson, stak de Bussumers de helpende hand toe en bracht Haarlemse tegenstander DSS/Kinheim een nederlaag toe (8-9). Daardoor kunnen de Haarlemmers HCAW in het restant van de reguliere competitie niet meer passeren.


Bootje dreigt te zinken op Gooimeer

NAARDEN Maandagmiddag kwamen de hulpdiensten in actie voor een bootje op het Gooimeer dat aan het zinken was. 

Op de boot zaten twee volwassenen en twee kinderen. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en ook een andere plezierboot schoot te hulp. De opvarenden konden overstappen op een andere boot en zijn in veiligheid gebracht. Het zinkende bootje is meegesleept.


Geen Swing op De Brink

MUIDERBERG Helaas is ook dit jaar het jaarlijkse dorpsfeest Swing op De Brink geannuleerd, wegens de geldende maatregelen rondom het coronavirus.

‘De regels vereisen dat wij alle aanwezigen controleren op een negatieve test, een bewijs van gehele vaccinatie en/of dat zij corona hebben gehad en zijn hersteld', aldus voorzitter Jort van Sisseren. ‘Omdat De Brink een open toegankelijk terrein is, is het voor ons niet mogelijk om dat te realiseren.' Hoewel het zwaar is opnieuw de stekker eruit te trekken, zien ze geen mogelijkheid een 'uitgeklede variant te organiseren.