Oplevering P+R-terrein uitgesteld

NAARDEN De oplevering van het P+R-terrein naast station Naarden-Bussum heeft twee weken vertraging opgelopen. Een woordvoerder van NS laat weten: "Het is de aannemer niet gelukt om er maandag de laatste hand aan te leggen." 

Gisteren zouden reizigers voor het eerst van de voorziening gebruik kunnen maken. Op het P+R-terrein is plek voor 97 auto’s, waaronder vier plekken met laadpunten voor elektrische auto’s. Daarnaast zijn de slagbomen van het P+R-terrein voorzien van kentekenherkenning. Op de bouwhekken rond het stationsgebouw komen foto's van het FotoFestival Naarden. De expositie start zaterdag en loopt tot half augustus.


Bezuinigingen
in aantocht

GOOISE MEREN In de raadsvergadering van vanavond wordt de Perspectiefnota 2022-2025 besproken, met daarin de voorgestelde bezuinigingen van het college voor de komende jaren.

De PvdA maakt zich zorgen wat de gevolgen van de bezuinigingen zoals deze nu voorliggen voor de leefbaarheid zullen zijn. 'Wat de PvdA betreft worden de bezuinigingen van dit college bepaald niet op een duurzame, vitale, laat staan sociale manier uitgevoerd. De gevolgen: door een bijna totale rem op noodzakelijke investeringen wordt onze vitale gemeente zowat stilgelegd en de voorgestelde bezuinigingen getuigen van een groot gebrek aan een sociale en duurzame visie.'
Ook het GDP is niet gecharmeerd van de plannen. ‘De perspectiefnota biedt weinig perspectief en past nog net niet op de achterkant van een bierviltje. Ambities zijn op één hand te tellen, maar daar is vooralsnog ook geen geld voor.' De partij vindt dat het college de financiële situatie probeert te maskeren door vooruit te lopen op allerlei onzekere bezuinigingen waarvan onvoldoende duidelijk is wat de gevolgen zullen zijn voor inwoners.

Lees meer op onze website