Afbeelding
Foto: Bob Awick

Geluidsmetingen in J.P. Thijssepark

NAARDEN De gemeenteraad spreekt vanavond over het voorbereidingskrediet zonnegeluidswal Naarderbos. Er zijn voor- en tegenstanders. Zo vragen sommige politieke partijen om geluidsmetingen in het J.P. Thijssepark, omdat zij - en ook de bewoners - bang zijn voor geluidstoename als de zonnegeluidswal wordt geplaatst.

Volgens de bewoners heeft het voorliggende plan geen oog voor de negatieve effecten als gevolg van de aanstaande ‘harde' (lees: zonnepanelen) geluidswal. "Wij als Buurtplatform Keverdijk-Thijssepark-Vierhoven (BPF) merken dagelijks dat inwoners zich ergeren aan het geluid én aan het feit dat hun klachten niet serieus worden genomen”, aldus BPF-woordvoerder Frank Roose. Het platform betreurt het dat het college pas in actie is gekomen nu er een bewonersinitiatief ligt. "Dat missen we al jaren op dit dossier.”
Raadsleden Martijn Kahlman (PvdA) en Freek Vos (GroenLinks) dienen tijdens de raadsvergadering gezamenlijk een geluidsmetingmotie in, en het Goois Democratisch Platform vraagt het college - eveneens middels een motie - om geen ‘foute' zonnepanelen te kopen. Dat meldt GDP-fractievoorzitter Jelmer Kruijt: "Sluit bij de aanbesteding zo veel mogelijk uit dat bij de productie van de zonnepanelen sprake is geweest van dwangarbeid door de Oeigoeren, een onderdrukte islamitische minderheid in China."

Angst voor weerkaatsing van geluid