Brandweer rukt uit voor gaslekkage

NAARDEN De brandweer is vrijdag aan het einde van de ochtend gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Kolonel Verveerstraat.

Tijdens werkzaamheden was een afsluiter geraakt. Het gas zou onder hoge druk uit de leiding komen. Hierop is OvD (Officier van Dienst) gealarmeerd. Bij aankomst was politie al ter plaatse en had ze ook de afzetting geregeld. De bouwmedewerkers hadden het gat in de leiding met behulp van zand afgedekt. De brandweerlieden hebben vervolgens de situatie verder gestabiliseerd en gemonitord totdat Liander aanwezig was.


Fietsendief pikt elektrisch model

BUSSUM Een man heeft zaterdag om 16.54 uur een elektrische fiets vanaf het Wilhelminaplantsoen gestolen.

De tweewieler stond geparkeerd voor de deur van Juwelier Geerling. De fietsendief staat goed in beeld op bewakingsbeelden. Deze circuleren rond op sociale media. Familie van de gedupeerden zeggen: "Op de beelden zagen wij dat je je eigen fiets bent vergeten, die hebben wij voor je veiliggesteld."


Oplichter actief

BUSSUM De politie Gooi en Vechtstreek waarschuwt voor een man die zich uitgeeft voor een PostNL-medewerker. Hij was in ieder geval zaterdag actief in Bussum (Gen. de la Reijlaan) en Weesp.

De man belt aan en zegt dat hij bloemen komt bezorgen en vraagt deze persoon dan wel één euro te pinnen. Tijdens de betaling wordt de bankpas gestolen of omgewisseld. Op Twitter geeft de politie een signalement van de oplichter: hij is circa 1.80 meter lang, heeft halflang bruin haar en blauwe ogen. Hij draagt een PostNL-jas en groene sneakers. "Trap hier niet in en bel bij twijfel 112", adviseert de politie.