Uitstel van inschrijving Vestingeiland

NAARDEN De inschrijving voor Vestingeiland is uitgesteld en start dus niet traditiegetrouw op 1 april. "Vooralsnog zijn alle vergunde evenementen verboden, dus ook Vestingeiland", zegt Sietske van Dijk, voorzitter Stichting Vestingeiland.

"Als er wel concreet zicht is op het doorgaan van Vestingeiland vindt de inschrijving plaats van 15 tot en met 31 mei. De loting vindt dan kort na het sluiten van de inschrijvingen plaats. Uiterlijk 12 mei mei hoort u meer van ons." De landelijke maatregelen zijn leidend voor het besluit dat het bestuur van Vestingeiland gaat nemen.

Groot financieel risico


Michelinster nummer 12
voor Soigné

BUSSUM Voor het twaalfde jaar op rij heeft restaurant Soigné uit Bussum een Michelinster ontvangen. De officiële presentatie van de Michelingids 2021 vond plaats tijdens een onlinebijeenkomst in Theater DeLaMar in Amsterdam.

Daarmee is Soigné het enige restaurant in het Gooi met een Michelinster. Dennis Jong, chef-kok en mede-eigenaar, hoorde het goede nieuws maandagmorgen: "Wij zijn wederom supertrots, en supertrots op ons geweldige team in dit wel heel bijzondere jaar."

Lees meer op onze website


Gasleiding kapot

BUSSUM De brandweer rukte vrijdagmiddag uit voor een gaslekkage aan de Herenstraat.

Bij graafwerkzaamheden bleek een gasleiding te zijn geraakt. De brandweerlieden hebben de situatie veiliggesteld in afwachting van Liander. Pas toen het lek onder controle was, vertrok de brandweer.