Afbeelding
Foto: © Bob Awick

‘Het enthousiasmeren van mensen vind ik zo ontzettend leuk om te doen’

Mensen Zaterdagportret

‘Zit m’n dasje goed, zit m’n jasje goed.’ Deze zinnen uit het lied Vader gaat op stap van Toon Hermans passen perfect bij muziekschooldirecteur Coen Schimmel uit Bussum. Net als zijn broers Nico en Hein draagt hij altijd een om z’n nek geknoopte én bij de outfit van de dag passende shawl. “Ik kies mijn eigen kleding, al is het niet altijd ton-sur-ton.”

We treffen elkaar - waar anders - in De Gooische Muziekschool aan de Dr. Schaepmanlaan in Bussum, waar het muzikale hart van menigeen sneller gaat kloppen. Terwijl de koffiegeur zich door de ruimte verspreidt, probeert Schimmel ongezien iets in z’n mond te stoppen. Het blijkt een dropje, waar hij voor de smaak een puntje vanaf bijt. Zijn tweede tik die zich binnen vijf minuten openbaart.

‘Ik houd van lekker eten en van borrelen met zo’n gevuld plateau met hapjes erbij’

“Maar ik ben geen zoetekauw”, zegt hij beslist. “Ik eet alleen drop, mijn hele leven al. Of mijn bloeddruk oké is? Hij is een paar keer gemeten en toen was het goed.” Hij eet ook geen toetjes. “Na een diner drink ik lekker koffie.” Van een aperitiefje is hij dan weer wel. Ee..