Afbeelding
Foto: PR

Goederen aangetroffen voor illegale hennepteelt op Gooimeer Zuid

Bedrijven

NAARDEN - Op bedrijventerrein Gooimeer Zuid in Naarden hebben de afgelopen week meerdere integrale (her)controles plaatsgevonden. Bij deze controles waren de gemeente Gooise Meren, politie en douane aangesloten. Het merendeel van de bedrijven had hun zaken netjes op orde.

Bij één bedrijfspand is een groot aantal goederen aangetroffen die bestemd zijn voor grootschalige illegale hennepteelt. Hierbij ging het onder andere om filters, ventilatoren, lampen, maar ook persen voor het produceren van hasj. Ook zijn er resten van hasj zelf gevonden. De politie heeft alle goederen in beslag genomen ter vernietiging. Er zal door de gemeente onderzocht worden of zij nog bestuurlijke maatregelen nemen naar aanleiding van deze vondst.

Ondermijning

De gemeente Gooise Meren voert met enige regelmaat integrale controles uit in het kader van de aanpak van ondermijning. Deze controles hebben als doel om de naleving van regels op het gebied van ruimtelijke ordening, brandveiligheid, openbare orde en veiligheid en milieu te controleren. Bedrijventerreinen hebben daarbij de nadrukkelijke aandacht van de overheid. Door de soms afgelegen ligging, de betrekkelijke anonimiteit waarin geopereerd kan worden en doorgaans goede toegangswegen, kunnen bedrijventerreinen een aantrekkingskracht hebben voor zaken die het daglicht niet verdragen.

‘Door ondermijning gezamenlijk aan te pakken, kunnen we naast strafrechtelijk vervolgen bijvoorbeeld ook illegaal verkregen vermogen afpakken, panden sluiten en huurcontracten opzeggen. Zo maken we wijken en buurten - en ook dit bedrijventerrein - weer veiliger’, aldus de gemeente in een persbericht.