Haar ruige werkruimte in Het Pand.
Haar ruige werkruimte in Het Pand. Foto: PR

Goudsmid Antje Haumann geeft cursussen in atelier in Het Pand

Mensen

Dolblij is de Bussumse Antje Haumann met haar atelier Het Pand waar ze eigen werk maakt, maar ook een aantal keer in de week de cursus edelsmeden geeft. “Het is een heerlijke ruimte met goed licht en een inspirerende sfeer.” De eerstvolgende cursus gaat 8 december van start.

Haar atelier is een lekker ruige werkruimte met alle apparatuur die nodig is om het ambachtelijke vak te leren en uit te oefenen. De lessen die Antje geeft zijn voor jong en oud. “Het leuke is ook dat beginners en gevorderden bij elkaar zitten. Dat heeft als voordeel dat de cursisten met wat meer ervaring de starters kunnen helpen en de beginnende hobbyist ziet wat mogelijk is.” 

Een cursus duurt bij Antje acht weken en in die acht weken worden prachtige sieraden gemaakt. “Beginners maken een ring. De eerste twee lessen besteed ik aan zaagoefeningen in onedelmetaal. Deze techniek heb je nodig bij het edelsmeden. Na die twee lessen wordt een ring gemaakt.” Het begeleiden van cursisten houdt Antje scherp. “Soms hebben zij ideeën waaraan ik ..