Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Automaatje zoekt op woensdag- en vrijdagochtend chauffeurs voor het Geheugenhuis in de Uit-Wijk in Bussum. Om 09.30 uur haal je deelnemers thuis op en brengt ze om 13.00 uur weer naar huis. Het is ook fijn als je het eenmaal per twee weken wilt doen of alleen op woensdagochtend of vrijdagochtend. 

- Versa Kinderwerk Gooise Meren is voor een project dat na de vakantie start op zoek naar inwoners die een ouder in hun wijk willen helpen om hun kind te ondersteunen bij schoolwerk. Je helpt dus ouders in de thuissituatie. Dit kan zowel overdag of begin van een avond. Er is begeleiding en ondersteuning aanwezig.

- Marijke uit Naarden vindt het erg leuk om samen te koken, liefst voor een paar dagen. Dat is gezellig en makkelijk. Daarnaast zou ze, als dat eens uitkomt, samen naar het centrum gaan om bijvoorbeeld naar kleding te kijken. Ze heeft een beetje hulp nodig omdat ze MS heeft. Hou je van koken en een praatje, heb je eenmaal per twee weken twee uurtjes over? Versa Vrijwillige Thuishulp/Buddyzorg ondersteunt je.

Voor meer informatie: zie www.vcgooisemeren.nl, of stuur een e-mail naar vc@versawelzijn.nl of belnaar 035-6231100. Gedurende de periode 26 juli tot 20 augustus a.s. is er vanwege vakantie geen inloopspreekuur.


Priklocaties Huizen en Naarden na de zomer weg

REGIO Vanaf deze week kunnen mensen die nog niet zijn gevaccineerd zonder afspraak een eerste prik krijgen bij de vaccinatietent van GGD Gooi en Vechtstreek in Hilversum. 

Hiermee hoopt de gezondheidsdienst bijvoorbeeld twijfelaars zover te krijgen toch wél te komen en zodoende de vaccinatiegraad te zien stijgen. Iedere dag kunnen mensen tussen 8.30 en 16.30 uur in de tent terecht. Hilversum is na de zomervakantie de enige vaccinatielocatie in deze regio die blijft staan. De prikpaviljoens in Huizen en Naarden verdwijnen. Over enkele weken wordt duidelijk of er elders in de regio andere en meer kleinschalige locaties komen.