Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Marina (83) zoekt gezelschap van iemand die haar liefde voor cabaret deelt. Zij is een flamboyante vrouw die haar leven als artieste in het theater heeft doorgebracht. Zij wil dat graag delen met een ander op een tijdstip dat het jou past. Interesse?

- Trotse voetbalvereniging SDO in Bussum is voor het nieuwe seizoen op zoek naar leden voor de vrijwilligerscommissie. Hulp wordt gevraagd bij de coördinatie van vrijwilligers, horeca, toezicht et cetera. Dit kan in het weekend of in de avond zijn. Jij bepaalt waarvoor jij je wilt inzetten, het kost je ongeveer vier uur per week en je werkt in een fijn team van vrijwilligers.

- Beweeg jij graag? Op dinsdagochtend tussen 11.00 en 11.45 uur zoeken wij een enthousiasteling die het leuk vindt met een groepje van acht ouderen stoelgymnastiek te doen in Wijkontmoetingscentrum de Uit-Wijk in Bussum. 

Voor meer informatie: zie www.vcgooisemeren.nl, of stuur een e-mail naar vc@versawelzijn.nl of belnaar 035-6231100. Gedurende de periode 26 juli tot 20 augustus a.s. is er vanwege vakantie geen inloopspreekuur.


Van etensresten naar gas en plantenvoeding

NAARDEN Vivium Naarderheem neemt als eerste zorggroep in Nederland de BioDigester 50 in gebruik. Dit innovatieve apparaat zet bioafval zoals groenten, fruit en etensresten om in nieuw groen gas en hoogwaardige plantvoeding. 

De direct inzetbare energie vormt een duurzaam en gratis alternatief voor aardgas in de bestaande locatie van Naarderheem en zal worden meegenomen naar de toekomstige nieuwbouw. "Dit initiatief past perfect in onze duurzaamheidsdoelstellingen en de verantwoordelijkheid die wij voelen om ons steentje bij te dragen aan inclusief werkgeverschap”, aldus Maureen Staal, locatiemanager bij Vivium Naarderheem. Momenteel wordt onderzocht of de dagelijkse werkzaamheden met betrekking tot de BioDigester straks uitgevoerd kunnen worden door een Wajong-medewerker.