Afbeelding

Grauwe klauwier in meidoorn

Maar dat die meidoorn aan de noordzijde van de Naardermeer staat, uitkijkend op molen De Onrust, moet er echt even bij vermeld worden. Nota bene op het terrein dat inmiddels ruim bekend is bij talloze vogelaars uit half Nederland vanwege de regelmatige verschijning van de klapekster, een soort volle neef van de grauwe klauwier.

De trouwe lezer kan weer eens lekker gaan googelen om de zeldzaamheidsgraad van de vogel zelf vast te stellen. Dan heb ik ondertussen even de tijd om een bedankje te doen uitgaan naar een flink aantal lezers die mij mailden. Onder meer over die geheimzinnige theekop, die een Schotse tekst blijkt te bevatten.

Maar het grote geheim van de Bussumse link met ene Jac. van Altena is niet boven water gekomen. Wat ik erg jammer vind en ook onbegrijpelijk. Wie weet komt het ooit nog eens tevoorschijn. Altijd goed voor een pakkend stukje, denk ik maar.

Maar nog even wat ander vogelnieuws. Het is momenteel de tijd dat er kwartels zijn. Vrijwel elk jaar in de buurt van ons vogelkijkbankje wel een paar roepend te horen. Deze keer beperkt het tot slechts één enkele kwartel, maar wie weet komen er nog een paar bij. Opvallend is dit jaar het relatief grote aantal zingende nachtegalen. Ook rond de Naardermeer minstens een stuk of vijf.