Afbeelding

Levensgevaarlijke fietspaden

Ik zeg het wel vaker, maar nu is het menens. Op veler verzoek een stukje schrijven over de gerenoveerde fietspaden van het Goois Natuurreservaat door het Spanderswoud en omgeving.

Bepaald geen succes te noemen, gezien het aantal valpartijen door slechte aanleg, met name van de randen. Vaak oudere fietsers hebben er al smakpartijen ondergaan. Zo bleef kort geleden een achterbuurvrouw wel een kwartier op de grond liggen nadat ze een schuiver had gemaakt. Ze heeft nog steeds pijn in haar bovenlijf. Ook een wat oudere man kwam vlak voor mijn neus flink ten val, maar kon wel weer opstaan.

Een andere heer had minder geluk. Was net herstellende van een heupoperatie en smakte door het slechte wegdek flink tegen de vlakte en kon bijna weer van voren af aan beginnen. En zo kwamen er nog meer meldingen bij mij terecht. De zijkanten van de paden zijn veel te slap en glijden onder de banden weg. Ook ligt het rijvlak te hoog, zodat deze naar beide zijde afhelt. En het kwistige gebruik van kalkhoudend materiaal is ook niet goed voor de grond in het bos.

Na het debacle met de verjaagde uilen zijn de nieuwe fietspaden bepaald geen vooruitgang te noemen!

Hoogste tijd om in te grijpen.