Afbeelding
Foto: Politie

Drugsdealer (51) voor zes jaar de bak in

BUSSUM De rechtbank Lelystad heeft een 51-jarige Bussumer een celstraf van zes jaar opgelegd voor drugs- en wapenbezit. De man werd op 20 augustus vorig jaar in Naarden aangehouden omdat hij in het bezit was van tweehonderd kilo harddrugs en vijf vuurwapens.

De politie kwam de Bussumer op het spoor na een melding van een buurtbewoner die vond dat de huurder van de garagebox aan de Burgemeester Jur. Visserlaan in Naarden zich verdacht gedroeg. De man zou meerdere keren per week spullen vanuit de garage in zijn auto laden.

Op grond van de melding deed de politie onderzoek naar het kenteken van de auto, die op naam bleek te staan van de Bussumer die in 2017 nog was veroordeeld tot achttien maanden celstraf voor drugshandel.

De politie besloot een kijkje in de garagebox te nemen. In de garage die op naam stond van de Bussumer stuitte de politie op vijf vuurwapens en tweehonderd kilo harddrugs, waaronder MDMS, LSD en designerdrugs, verstopt in dozen en een kluis. De man die op het moment van de inval aanwezig was, werd ter plekke aangehouden.

Het vonnis van de rechtbank komt overeen met de eis van de officier van justitie twee weken geleden. Toen kondigde de openbaar aanklager ook aan dat er nog een onderzoek loopt naar de Bussumer voor witwassen. Volgens justitie heeft de man ruim 250.000 euro verdiend aan de verkoop van de drugs. Geld dat hij - als het aan justitie ligt - moet terugbetalen.


Politie maakt einde aan carmeeting bij Bussum-Zuid

BUSSUM De politie heeft vrijdagavond een einde gemaakt aan een carmeeting op het P+R-terrein in Bussum-Zuid. Een groep enthousiastelingen toont dan hun bolide aan anderen.

Een politiewoordvoerder laat weten dat zijn collega’s de organisatie heeft aangesproken op de samenkomst: "Daarop werd de bijeenkomst direct afgebroken. Er is voor gekozen om op dat moment verder geen bekeuringen uit te delen vanwege de coronamaatregelen."