Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- Het voorjaar ontluikt, ook de tuintjes gaan weer groen worden. Daarom zoeken wij voor Versa Praktische Hulp tuinhulp bij ouderen in Gooise Meren hulp bij tuinieren. Heb je groene vingers en vind je het fijn om flexibel een paart uurtjes ingezet te worden? Een kleine onkostenvergoeding is beschikbaar.

- Vrijwillige chauffeur voor de Stampertjes in Bussum. Zij zijn op zoek naar een enthousiaste chauffeur die blij wordt van het contact met kinderen. Wij zoeken een vrijwilliger die op een paar middagen tussen 14.00 en 15.30 uur beschikbaar is. Er is een mooie auto beschikbaar. Tevens ontvang je een onkostenvergoeding.

- Museumwinkel Muiderslot is op zoek naar een gastvrije vrijwilliger. Je adviseert en verkoopt het assortiment van de winkel, zorgt ervoor dat de winkel er verzorgd uitziet, bent enthousiast en servicegericht en gaat graag met mensen en kinderen om. Het gaat om één dagdeel in de week, ook in de schoolvakanties. Je werkt volgens een rooster.

Info: www.vcgooisemeren.nl. Stuur een e-mail naar info@vcgooisemeren.nl, bel naar 06-15875692 of kom langs op dinsdag tussen 10.00 en 12.00 uur op de Ceintuurbaan 47 in Bussum.


Hart voor BNM wil woonplicht nieuwe huizen

GOOISE MEREN Verplichte zelfbewoning voor de kopers van een nieuwbouwwoning in Gooise Meren; dat wil Hart voor BNM bereiken met de motie die zij hebben ingediend voor de raadsvergadering van 26 mei.

In de huidige overspannen woningmarkt komt het ook in het Gooi regelmatig voor dat beleggers huizen opkopen om te verhuren, waardoor particulieren achter het net vissen. Marieke le Noble, fractievoorzitter van Hart voor BNM: "Door kopers van nieuwbouwwoningen te verplichten het huis te kopen voor bewoning door henzelf of hun kinderen worden deze woningen minder aantrekkelijk voor beleggers en speculanten. Zo krijgen particulieren meer kans in deze krappe markt."

Lees meer op onze website