Afbeelding
Foto: Pixabay

Rechter mag 'twist' oplossen

NAARDEN De heer Bos, eigenaar van een woning aan de Amsterdamsestraatweg in Naarden, is naar de bestuursrechter gestapt omdat de gemeente Gooise Meren voornemens is een nieuwe omgevingsvergunning af te geven voor het huis naast hem. Het huis verandert van een agrarische bedrijfswoning in een plattelandswoning.

Bos is niet tegen die vergunning, maar wil dat in die beslissing ook een oplossing wordt gevonden voor de problemen met zijn paardenhouderij. Die hoorde vroeger namelijk bij het pand van de buren, maar is twintig jaar geleden bij het kadaster losgekoppeld. Echter, allerlei voorzieningen die bij de paardenhouderij zitten, zoals de mestput, zijn daardoor illegaal geworden.

Bestuursrechter: 'U haalt zaken door elkaar'


Auto slaat over de kop

BUSSUM Op de A1 ter hoogte van Bussum - in de richting van Amsterdam - heeft zondagochtend rond zeven uur een ongeval plaatsgevonden. Een persoon raakte gewond.

De automobiliste ramde vermoedelijk eerst de betonrand aan de linkerkant van de snelweg en raakte vervolgens aan de rechterkant van de weg de vangrail. De bestuurster is na een blaastest aangehouden.


Examenstunt loopt uit op handgemeen

BUSSUM Een feestje naar aanleiding van een examenstunt van middelbarescholieren is vrijdagmiddag in Bussum compleet uit de hand gelopen. Zelfs de politie kwam er aan te pas.

Een kleine honderd jongeren van diverse middelbare scholen verzamelden zich rond het middaguur op straat bij het Willem de Zwijger College.

Er was harde muziek en overmatig drankgebruik. Ook het Vituscollege kreeg bezoek van de groep feestvierders. Verder werd er in tuinen geplast, met bierflesjes gegooid en vond er handgemeen met de politie plaats.

Tientallen boetes en twee aanhoudingen