Brandweer druk met paasstorm

NAARDEN/BUSSUM Het winterse weer gecombineerd met een krachtige wind zorgden ervoor dat de brandweer meerdere malen hand-en-spandiensten moest verlenen.

Aan de Van Ostadelaan in Naarden kwam maandagavond rond half acht - vermoedelijk door de harde wind - een boomtop naar beneden. Bij zijn val werd een andere tak meegenomen. Beide vielen op een auto die eronder geparkeerd stond. De brandweer kwam ter plekke met een tankautospuit en ladderwagen om de situatie veilig te stellen. De auto heeft door de klap veel schade opgelopen. Buurtbewoners zouden eerder bij de gemeente hebben aangegeven dat de boom voor een gevaarlijke situatie zorgde, alleen werd hier volgens hen geen gehoor aan gegeven.

In Bussum zorgde een steiger voor een gevaarlijke situatie toen hij door de harde wind op omvallen stond. De brandweer zette met behulp van de politie de weg tussen de T.B. Huurmanlaan en de Laarderweg deels af. De steiger werd met touwen gezekerd en vervolgens op de juiste plaats teruggezet en goed vastgemaakt, zodat hij niet meer kon omvallen.

Bekijk de foto's op onze website


Meepraten over project Jan ter Gouwweg

NAARDEN De behandeling van de Koop- en realisatieovereenkomst Project Jan ter Gouwweg Naarden door de gemeenteraad tijdens een politieke avond vindt plaats op 14 april vanaf 19.30 uur.

Dit gesprek is live te volgen via bestuur.gooisemeren.nl/live. Meespreken en reageren kan dan niet. Wie wél wil meepraten, moet uiterlijk zondag 11 april een mail sturen naar griffie@gooisemeren.nl. Deelnemers ontvangen dan kort van tevoren een Zoom-uitnodiging van de griffie van de gemeenteraad om deel te nemen.


Wateroverlast

NAARDEN De brandweer is zaterdagmiddag gealarmeerd voor een waterlekkage in een kelder van een woning aan de Gerard Doulaan. "Wij hebben de hoofdafsluiter van de woning dichtgedraaid; de bewoners nemen contact op met een loodgieter", aldus een woordvoerder van de brandweer.