Afbeelding

Sluipweg

Omdat er gelukkig in de grote landelijke pers steeds meer aandacht geschonken wordt aan de toenemende druk op onze natuurgebieden, had ik besloten het Naardermeer maar met rust te laten. Niet al te letterlijk, maar niet meer zo vaak in te gaan op de drukte aldaar. Toen ik vorige week echter dit plaatje maakte, moest ik wel. Duidelijk een staaltje van een nieuwe ingang vinden om met een flink gezelschap dwars door het struweel verder te gaan.

Dit plekje bevindt zich aan de Meerkade in het verlengde van de Overscheense weg in de ruime bocht richting Visserij. Aan de rechterkant staan straks de orchideeën en aan de andere kant van de weg zijn de oranjetipvlindertjes elk jaar weer present.

Trouwens, deze bermen worden steeds vaker gebruikt als parkeerplaats voor auto's, wat echt niet de bedoeling is. Voorbij de Visserij is de drukte ook enorm geworden.

Ik heb het al voorgesteld en ik doe het nogmaals. Maak van de hele noordzijde van het Naardermeer een stiltegebied. Want de meute, behangen met allerlei optica, trekt nog steeds door de hoge rietvelden, juist daar waar nog een paartje roerdompen zit. Afsluiten voor het wandelend 'natuurminnend' publiek is de enige juiste oplossing. Vanaf de gewone weg is er zat te zien. Laat de rust toch weerkeren!