Het VTV-complex, waar ook met regelmaat vernielingen plaatsvinden.
Het VTV-complex, waar ook met regelmaat vernielingen plaatsvinden. Foto: VTV

Drugsdealende jongeren mishandelen tuinder (68)

NAARDEN Een van de beheerders van het volkstuinencomplex aan de Keverdijk in Naarden is zaterdagmiddag door een groep jongeren mishandeld. Hij is ter behandeling van zijn verwondingen in het ziekenhuis beland.

Het incident gebeurde op de parkeerplaats van Volkstuinvereniging Naarden. Daar waren drie jongens aan het dealen, waarop de 68-jarige beheerder het trio aansprak op hun onbehoorlijke gedrag. Daar reageerden ze agressief op en sloegen en trapten de man. Nadat andere tuinders op het groepje afrenden, stoven de drie knullen van een jaar of 18 uit elkaar. De politie werd gebeld en kamden - zonder resultaat - de wijk uit.
De burgemeester laat weten dat hij geschokt is door het hetgeen er is gebeurd. Hij heeft maandag met het slachtoffer en het bestuur gesproken. "Samen met het bestuur wordt gekeken welke passende maatregelen genomen kunnen worden. Welke dat zijn kunnen we nog niet op vooruitlopen", laat een woordvoerder van de gemeente weten. Het was de burgervader bekend dat er op de bewuste locatie wordt gedeald en dat de overlast na een rustigere periode weer was toegenomen.

PvdA stelt vragen over dit trieste dieptepunt


Drugspand 12 maanden dicht

BUSSUM Burgemeester Han ter Heegde laat een pand aan de Karel Doormanlaan in Bussum voor twaalf maanden sluiten.

Dit in verband met de vondst van grote hoeveelheden (hard)drugs en wapens afgelopen maart. Het pand mag van 2 april 2021 tot 2 april 2022 op geen enkele manier worden gebruikt. Overtreding van de maatregel is strafbaar.

Meer op de website