Nedstede vindt coronahulp logisch

BUSSUM GGD Gooi en Vechtstreek opent in de eerste helft van mei een vaccinatiepaviljoen op parkeerterrein P3 van Golfbaan Naarderbos aan de IJsselmeerweg in Naarden. Michael van de Kuit, eigenaar van het terrein, vindt het vanzelfsprekend dat zijn bedrijf Nedstede een bijdrage levert aan de strijd tegen corona. ”Het is fijn dat we dat kunnen doen door ons parkeerterrein ter beschikking te stellen.”

De GGD en de gemeente Gooise Meren zijn Nedstede erg dankbaar voor het beschikbaar stellen van deze centrale, toegankelijke locatie waar de GGD zorgvuldig rekening kan houden met de benodigde veiligheidsmaatregelen.
In het vaccinatiepaviljoen in Naarden wordt straks 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur gevaccineerd. Met de komst van deze derde vaccinatielocatie heeft GGD half mei in totaal een vaccinatiecapaciteit voor maximaal 3.600 prikken per dag, conform de landelijke planning en gebaseerd op de verwachte hoeveelheid beschikbare vaccins. Sinds 15 januari vaccineert de GGD aan de Amersfoortsestraatweg op de grens van Bussum en Huizen en eind maart opende het tweede vaccinatiepaviljoen tussen de Verlengde Zuiderloswal en de Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum. Aanvankelijk zou de derde vaccinatiepost in Muiden (terrein Maxis) komen, maar daarvoor waren toch bezwaren. De details van die bezwaren blijven onduidelijk. "Wij zijn daar niet de baas over als GGD”, lichtte GGD-directeur René Stumpel eerder kort toe.