Eind vorige week kreeg Zoltan de sleutels van de transportbus.
Eind vorige week kreeg Zoltan de sleutels van de transportbus. Foto: SKIN

SKIN-contactpersoon aan de dood ontsnapt

Zoltan Szilagyi, de contactpersoon voor Stichting Kinderen in Nood (SKIN) in Roemenië, was zo blij met zijn nieuwe transportbus, maar helaas is het voertuig alweer total loss. De bestuurder zelf is aan de dood ontsnapt.

Eind vorige week kreeg Zoltan de sleutels van burgemeester Han ter Heegde, lid van het Comité van Aanbeveling van SKIN, overhandigd. Dolgelukkig begon hij aan zijn terugreis naar Roemenië, maar tweehonderd kilometer van huis sloeg het noodlot toe.

(Tekst loopt verder onder de foto)


 Foto: SKIN

‘Net voor thuiskomst in Rupea kreeg Zoltan een ongeluk’

“Dit is echt afschuwelijk”, zegt SKIN-woordvoerder Anjo van ‘t Hof. “Net voor thuiskomst in Rupea kreeg Zoltan een ongeluk, waarbij hij gelukkig zelf niet ernstig gewond raakte, maar de bus wel total loss raakte. Hij zegt ontzettend veel geluk te hebben gehad. Was het het een seconde eerder gebeurd dan had hij het niet meer kunnen navertellen.”

Wat is er gebeurd? “Hij is in een gat gereden en vervolgens explodeerde een band. Een truck die hem tegemoet kwam, schuurde langs de linkerkant van het busje. Die ligt helemaal open.” De huisraad die in de bus lag - bedoeld voor een gezin waarvan hun huis eind vorig jaar is afgebrand - ‘overleefde’ de klap. Inmiddels zijn deze door Zoltan ook naar plaats van bestemming gebracht.

Zoltan heeft de inhoud van de bus gebracht naar het opgebouwde huis na de brand van de Jakab-familie. - Foto: SKIN

Stichting Kinderen in Nood gaat nu proberen om opnieuw geld bijeen te krijgen voor een andere bus. Daarvoor is ook al garagebedrijf Van Rijn uit Ankeveen ingeschakeld. De eigenaar, Tjeerd van Rijn, reageerde ook geschokt, laat Van ‘t Hof weten. Hij is vast van plan om weer een bus te regelen. “Hij zei gekscherend: en die breng ik dan zelf.”  Een andere bus kost minimaal 8.000 euro (”waarschijnlijk wel meer, maar we willen niet overvragen”) en dat bedrag wordt ook de inzet van de crowdfundactie die één dezer dagen door SKIN op touw wordt gezet. Doneren kan hier.

Lees ookStichting Kinderen in Nood schenkt transportbus aan Roemenië

Afbeelding