Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Lune doneert lokken aan St. Haarwensen

“Ik ga mijn haar doneren, maar ik wil ook graag geld ophalen voor KiKa. Als ik mijn haar afknip en doneer willen jullie dan een bedrag overmaken? Hopelijk halen we een mooi bedrag op en kan van mijn haar een mooie pruik gemaakt worden en maken we KiKa blij met een zo hoog mogelijk bedrag!”

Dat schrijft de 10-jarige Lune op verschillende sociale media. Haar doel is 100 euro ophalen, maar inmiddels staat de teller (gisteravond, red.) op het prachtige bedrag van 1.531,20 euro. Gisteren ging Lune naar de kapper en postte moeder Debby daarna nog een paar foto’s bij Lune’s actie. “Kijken of we nog een mooie eindsprint kunnen maken”, zegt Debby, die ongelooflijk trots is op haar meisje. 

‘Maar eerst gaan we de lengte van het haar opmeten’

Lizzy van kapsalon Image & Style aan de Herenstraat 59 in Bussum had de eer om Lune, leerlinge in groep 8 van De Sterrenwachter in de Hilversumse Meent, een nieuwe coupe aan te meten. “Maar eerst gaan we de lengte van het haar opmeten, vervolgens vlechten we het en knippen we de vlecht af”, vertelde de kapster daags voor Lune’s grote dag. Het is niet voor eerst dat ze iemand in haar stoel krijgt voor Stichting Haarwensen, al is het wel weer eventjes geleden. “Een paar jaar terug leek het wel een soort van trend; toen kregen we veel van dit verzoeken.”

(Tekst loopt door onder de foto)


Voordat de kapster de schaar in Lune’s haar zette. - Foto: Debby van der Veen

De Bussumse kapster knipte Lune gratis. Het was nog de vraag welk kapsel Lune zou krijgen. “Dat is afhankelijk van de haarlengte die overblijft. Het wordt in ieder geval iets korter dan de alleen de lengte van de vlecht, want er moet nog een model in. Het is een mooi initiatief van Lune en ik heb er zin”, zegt Lizzy. Lune’s moeder Debby vertelde dat haar dochter hoopte dat haar haar op schouderlengte blijft. “Ze heeft heel veel zin om haar lange haren - die ze heel lang heeft gespaard - af te knippen.” 

‘Ik vind het heel spannend en ben bang dat m’n haar te kort wordt’

Gistermiddag was het dus zover. Lune stond met rode wangen van de spanning in de kapperszaak. Ze vertelde dat ze het ‘heel spannend vindt’ en ‘bang is dat haar haar te kort wordt’. Gelukkig kon Lizzy haar geruststellen. “Het blijft zeker op schouderlengte en je gaat dus niet met een ‘kort koppie’ de deur uit.” Uiteindelijk vlocht Lizzy Lune’s haar in drie vlechten. “Op die manier houd je de meeste lengte.” Toen uiteindelijk de schaar erin ging, keek Lune een beetje sip, maar haar gezicht straalde weer toen ze zag hoeveel haar er nog is overgebleven. Lune is erg blij met het resultaat! Stichting Haarwensen wordt blij gemaakt met drie vlechten van dertig centimeter lang. Zo kan een ziek kind dat haar of zijn haar verliest een pruik aangemeten krijgen.

(Tekst loopt door onder de foto)


Lune is blij met haar nieuwe look. - Foto: Debby van der Veen

Wie Lune - en daarmee KiKa - wil ondersteunen, kan hier doneren. “Als jullie op de link klikken komen jullie direct op mijn pagina. Het bedrag van 25 euro kan aangepast worden in elk gewenst bedrag door erop te klikken. Ik hoop dat we een mooi bedrag ophalen! Alvast bedankt!”, aldus Lune.


Afbeelding