Duyts (VVD) wil opheldering manifestatie

GOOISE MEREN De VVD heeft bij monde van Jens Duyts vragen aan het college gesteld over de Forum voor Democratie (FvD)-manifestatie op 17 maart op het speelveld aan de Burgemeester s’Jacoblaan.

De Vereniging Vrienden van het Bredius en omwonenden werden hierover dinsdagavond 16 maart door de wijkadviseur ingelicht. “Waarom niet rechtstreeks door de gemeente?” Volgens de VVD lijken tijdens de manifestatie de voorzorgmaatregelen tegen de verspreiding van corona niet te zijn nageleefd. “Is daar op gehandhaafd?”, vraagt Duyts. Verder wil de VVD antwoord krijgen wie er voor het speelveldje heeft gekozen: de gemeente of de aanvrager? “En is het gebruikelijk dat recreatieve veldjes of parken in een woonwijk aangewezen (kunnen) worden voor een politieke manifestatie?“
De gemeente heeft eerder aangegeven dat FvD zelf om het veldje aan de Burgemeester s’Jacoblaan heeft gevraagd. “Als het een specifieke vraag van Forum voor Democratie is geweest, is dat opmerkelijk. Enige reden die ik dan kan bedenken is als grapje naar Wopke (Hoekstra, red.) die daar om de hoek woont. Misschien een plagerijtje van Baudet”, aldus Duyts.


Opnieuw domper voor FotoFestival Naarden

NAARDEN De huidige curatoren van het Fotofestival Naarden kunnen door Covid-19 het gekozen thema ‘Permanent Vacation’ onvoldoende kwalitatief sterk invullen met de beoogde internationale fotografen en daarom is in onderling overleg besloten dit thema dit jaar niet te gebruiken.

Het festival van 2021 (3 juli tot en met 29 augustus) wordt daarom door een nieuw team curatoren (Feiko Koster, hoofdcurator en galeriehouder Koster Photography, Film & Video Naarden), Guinevere Ras, curator Nederlands Fotomuseum Rotterdam, Lotte van Es, conservator Huis Marseille en Madé van Krimpen, galeriehouder Multiplemadé Amsterdam) vormgegeven. Het festival krijgt ook een nieuw thema: ‘The Art of Living'. Het FotoFestival Naarden en het nieuwe curatorenteam hebben er vertrouwen in deze zomer een sprankelend en mooi festival neer te zetten.

Meer op onze website