Een maand geleden stond er ook al een heg in brand in dezelfde straat.
Een maand geleden stond er ook al een heg in brand in dezelfde straat. Foto: Foto's: Inter Visual Studio / Judith van Dijkhuizen

Opnieuw heg in brand aan Van Lijndenlaan

NAARDEN Aan de Van Lijndenlaan is zondagochtend rond half vijf brand ontdekt in een grote heg voor een woning.

Een maand geleden, op 19 december 2020, woedde er in dezelfde straat ook brand in een heg, twee huizen verderop. Toen gingen buurtbewoners uit van brandstichting, mede omdat omwonenden gerommel hadden gehoord van jeugd. Nu gaat de buurt wederom uit van opzet. De bewoner van de betreffende woning nam - in afwachting van de brandweer - de tuinslang ter hand om het vuur te doven. De brandweer heeft de heg afgeblust. De politie neemt de zaak in onderzoek.


Verdachte inbreker vrijgelaten

BUSSUM De 39-jarige Hilversummer die verdacht wordt van een inbraak in een woning aan de Laarderweg is maandag vrijgelaten uit zijn voorarrest.

De man, die een boormachine en een paar flesjes bier had meegenomen toen een aannemer aan het werk was in het leegstaande huis, werd in augustus opgepakt en zou volgens de rechtbank langer in voorlopige hechtenis zitten dan een eventueel op te leggen straf. Ook is hem bedreiging met een mes ten laste gelegd. Zijn strafzaak wordt op 30 april inhoudelijk behandeld. Zijn raadsman had tijdens de zitting in november verzocht om een getuigenverhoor met de aannemer van wie de boormachine is gestolen, maar deze liet weten dat niet te zien zitten: "Ik wil niet door een advocaat verhoord worden.” De vragen zouden uiteindelijk schriftelijk aan de man worden toegestuurd, maar zover is het nooit gekomen. Voor de raadsman reden om de zaak aan te laten houden. "Het is namelijk maar de vraag of mijn cliënt zich schuldig heeft gemaakt aan de diefstal.”

Leven weer op de rails

Afbeelding
Afbeelding