De Gele Loods uit 1882 is de enige houten loods die nog over is in de Vesting.
De Gele Loods uit 1882 is de enige houten loods die nog over is in de Vesting. Foto: Stichting Monumentenbezit

Vacaturebank Gooise Meren

GOOISE MEREN Hieronder een selectie uit het brede aanbod van vrijwilligersvacatures op de website van Vrijwilligerscentrale Gooise Meren.

- ANWB AutoMaatje Gooise Meren is op zoek naar een vrijwilliger uit Bussum met een eigen auto voor vervoer op woensdag- en vrijdagochtend van ouderen naar het geheugenhuis in de Uit-Wijk in Bussum (het is ook prima als de vrijwilliger één ochtend beschikbaar is). Deze ouderen zijn niet in staat om zelf te rijden en de bijeenkomsten in het geheugenhuis betekenen veel voor de bezoekers.

- Daarnaast is AutoMaatje Gooise Meren is op zoek naar chauffeurs met eigen auto uit Bussum of Naarden voor tijdelijk vervoer van een kind naar revalidatie of opvang op een dinsdag, woensdag of donderdag. Tijdstippen kunnen verschillen naar gelang de vraag. Het is meestal voor een tijdelijke periode van ziekte, revalidatie of opvang. Het is fijn en dankbaar werk doordat je een gezin ontlast waar vaak geen auto aanwezig is; je kunt zelf aangeven wanneer en welke periode je beschikbaar bent. Er is een vergoeding voor de gereden kilometers.

- Alzheimer Gooi en Omstreken zoekt een secretaris. De vereniging zet zich in voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, biedt ondersteuning en begeleiding en geeft informatie. Vind je het fijn om zinvol werk te doen, reageer dan op deze vacature als secretaris. Je wordt begeleid en ingewerkt en er worden volop cursussen aangeboden. Er zijn acht vergaderingen per jaar op een centrale plaats in Gooise Meren.

Meer informatie: zie www.vcgooisemeren.nl, of stuur een e-mail naar info@vcgooisemeren.nl of bel naar 035-6938525.


Bijeenkomst van Glasteam

NAARDEN Het Glasteam van Duurzaam Wonen Naarden-Vesting organiseert dinsdag 26 januari om 20.00 uur een onlinebijeenkomst.

De teamleden gaan dan in op de laatste ontwikkelingen. Wie zich aanmeldt, ontvangt de inlogcode voor deze bijeenkomst. Dat kan via: www.wattnu.org/aanmelden/aanmelding-informatiebijeenkomst. Tijdens een eerdere bijeenkomst in februari vorig jaar lieten zo'n 150 geïnteresseerden zich bijpraten over isolatie, beglazing en energietransitie. Bij het Glasteam schreven zich toen 28 mensen in.