In het paleis van Sinterklaas konden de kinderen veilig op afstand bij de Goedheiligman en Hoofdpiet op bezoek.
In het paleis van Sinterklaas konden de kinderen veilig op afstand bij de Goedheiligman en Hoofdpiet op bezoek. Foto: © Bob Awick

Echte qualitytime in paleis van sint

MUIDEN Op een geheime locatie ergens in Muiden is Sinterklaas met zijn makkers neergestreken. Afgelopen zaterdag mochten kinderen de sint in zijn tijdelijke paleis bezoeken.

Er konden in totaal 80 gezinnen één voor één het paleis van de sint binnentreden. "Ieder gezin had dan weer twee of drie kinderen mee”, vertelt Ben Boogaard van Comité Openbare Feesten (COF) Muiden na afloop. "We hadden een heel registratiesysteem om drukte te voorkomen, waardoor de dag lekker rustig verliep.” Bij binnenkomst kwamen de kinderen eerst bij Bakpiet terecht, die nog druk in de weer was om pepernoten te bakken. De Discopiet was met een discofeestje gestart waar de kinderen lekker konden dansen, Gympieten gooiden met ballen en zelfs Gedichtpiet was aanwezig om ter plekke een gedichtje te rijmen. Als laatste konden de kinderen bij Sinterklaas en Hoofdpiet op bezoek. "Ze hadden echt qualitytime met Sinterklaas en konden een paar minuten met hem kletsen”, vertelt Boogaard enthousiast.

Het COF moest de laatste dagen voor de bezoekjes aan Sinterklaas nog flink aanpoten. "We hadden alles al uitgedacht en gepland voor 15 november, maar dat kon toen niet door de strengere lockdownregels”, vertelt Boogaard. Afgelopen weekend kon het wel en is alles in één week tijd overeind gezet. De sint en zijn pieten konden veilig op afstand alle kinderen verwelkomen.