Afbeelding
Foto: Dorus van Diest

Keukenbrand bij Graaf Floris V

MUIDEN De brandweer rukte zaterdag rond 11.45 uur uit voor een brand bij Eethuys Café Graaf Floris V aan de Herengracht. Al snel werd er opgeschaald en kwam een tweede brandweerauto ter plaatse.

De Naarderstraat aan de zijkant van het restaurant was gedurende de brand afgezet door de politie. De straat lag op een gegeven moment vol schuim van het blussen en de brandweer was in de weer met een hoogwerker. Ook een ambulance was snel aanwezig.

Rond 13.00 uur was de brand geblust. Er waren geen gewonden, maar twee personeelsleden zijn door het ambulancepersoneel nagekeken. De brand was ontstaan in de keuken van het restaurant, achter de rvs-betimmering.


Themaochtend bibliotheek: Vrijheid is niet vanzelfsprekend

MUIDEN In het kader van 75 jaar bevrijding zal germanist Ad van der Lee aandacht besteden aan de oorzaken van de Tweede Wereldoorlog en de positie van Duitsland en Nederland in de 75 jaren erna.

Aan de hand van belangrijke gebeurtenissen zal door middel van teksten, film en muziek geduid worden wat vrijheid is en hoe die in de toekomst behouden kan blijven.

Na afloop is er gelegenheid om met elkaar te lunchen. De lunch wordt verzorgd door Stichting Samen doen en kost 5 euro. Voor de lunch is het gewenst om je uiterlijk de vrijdag van tevoren aan te melden. Er is een maximumaantal bezoekers dat we kunnen ontvangen per themaochtend. Daarom is het aanmelden verplicht.

Aanmelden via www.bibliotheekgooienmeer.nl aan de balie van de vestiging of telefonisch via 085-2085418.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding