Traumaheli strandt bij De Hackelaar

MUIDERBERG Bij verzorgingsplaats De Hackelaar, langs de A1 bij Muiderberg, kwam maandagmiddag een traumahelikopter met pech te staan.

De traumaheli was geland om een patiƫnt te helpen die met een ambulance vanuit Lelystad onderweg was naar Amsterdam. "De landing ging prima, alleen bleek dat de helikopter technische problemen had waardoor vertrekken niet meer mogelijk was. De bemanning is met een van onze Audi's achter de ambulance aan gereden en een andere eenheid heeft de bewaking van de helikopter op zich genomen, in afwachting van een monteur", meldt de Landelijke Eenheid Noordwest. De traumaheli werd 's nachts bewaakt.


Toch ijsje eten op strand bij Naarderbos

NAARDEN Het bedrijf van ondernemer Michael van de Kuit heeft de standplaatsvergunning gekregen waar bij de gemeente om is gevraagd. De gemeente Gooise Meren begrijpt dan ook niets van de onvrede die Van de Kuit hierover heeft geuit.

De vergunning is afgegeven van 4 juli tot en met 16 augusutus van 9.00 tot 19.00 uur. Dat is conform de aanvraag, aldus een woordvoerder van de gemeente Gooise Meren. Dat wordt ook bevestigd door een woordvoerder van Naarderbos Ontwikkeling BV. "Ik heb de vergunning zo aangevraagd met deze periode en tijden. De heer Van de Kuit dacht dat de gemeente dit zo had bedacht. Wij hebben nu een verruiming aangevraagd van de mogelijke openingstijden en hopen op groen licht, zodat we alsnog op mooie stranddagen toiletten, ijs en drankjes kunnen faciliteren op het strand bij Naarderbos", laat Jan Willem de Langen weten. Inmiddels is de ventwagen bij het strand gesignaleerd. "Morgen slecht weer, maar later deze week komen we weer terug", zei De Langen afgelopen maandag.