Edita Moliené kwam in 2018 om het leven.
Edita Moliené kwam in 2018 om het leven. Foto: Politie

Celstraf van 14,5 jaar voor doden Naardense Edita (42)

BUSSUM De 44-jarige Bussumer Erwin G. is door de rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 14 jaar en 6 maanden. De man doodde in 2018 zijn ex-partner Edita Moliené en wikkelde haar lichaam in een opblaaszwembad. Dit pakket heeft hij vervolgens in het water van de Muidertrekvaart gedumpt.

Het 42-jarige slachtoffer uit Naarden en de verdachte hadden in de zomer van 2018 een kortstondige relatie. In de nacht van 11 september 2018 was het slachtoffer nog bij de verdachte. Twee dagen later zagen omstanders een pakket drijven in de Muidertrekvaart. Dit pakket bleek later een opblaaszwembad met daarin het lichaam van het slachtoffer te zijn. De verdachte verklaarde niets met haar dood en verdwijning te maken te hebben.

Wisselende verklaringen

Uit onderzoek blijkt dat het slachtoffer door dodelijk geweld om het leven is gebracht. In het huis van de verdachte zijn diverse materialen aangetroffen die in verband te brengen zijn met het pakket waarin het lichaam is teruggevonden. Ook heeft Erwin G. de schoenen van het slachtoffer aan een derde aangeboden toen het slachtoffer al was overleden. Tot slot is op een knoop van het touw waarmee het slachtoffer was vastgebonden onder andere DNA van de verdachte gevonden.

Straf

Haar dood, het toegebrachte letsel, het vastbinden en het wegmaken van het lichaam wijzen op een gruwelijke en schokkende gang van zaken die een zeer grote impact heeft op de nabestaanden. De officier van justitie eiste eerder een gevangenisstraf van 15 jaar. De rechtbank vindt, gelet op min of meer vergelijkbare zaken, een gevangenisstraf van 14 jaar passend. Tijdens het onderzoek werden in de woning van verdachte Erwin G. ook vuurwapens en munitie gevonden, waarvoor zes maanden celstraf is opgelegd.