Afbeelding
Foto: Sjoerd Stoop

Extra kinderopvang Krijgsman

MUIDEN Met wachtlijsten van twee jaar bij kinderdagverblijven in de regio is er dringend behoefte aan extra plekken. Kinderopvang Koningskinderen realiseert, waarschijnlijk nog dit jaar, een extra tijdelijke kinderopvang in de nieuwbouwwijk De Krijgsman.

"Het is vrijwel zeker dat het er komt, maar we houden nog een kleine slag om de arm", zo laat Jelmer Kruyt, algemeen directeur Koningskinderen, weten. "We zijn nog volop bezig met de voorbereidingen en er moet nog een formeel besluit genomen worden." Koningskinderen heeft al meerdere kinderopvang- en BSO-locaties in het Gooi en is al enige tijd bezig met een nieuwe locatie op landgoed Hoogerlust. De plannen daarvoor zijn nog in ontwikkeling; de oude kippenschuur wordt omgebouwd tot kinderdagverblijf. Kruyt: "Omdat de nood voor kinderopvang nu inderdaad heel hoog is, bekijken wij de mogelijkheid om een tijdelijke locatie op het terrein van de Krijgsman te realiseren. Het is inmiddels een publiek geheim, want wij worden ook al veelvuldig gebeld door geïnteresseerde ouders. Die plaatsen wij nu op een lijst en we gaan de kinderen inplannen zodra dat mogelijk is."

De kinderopvang komt nabij het informatiecentrum van KNSF en biedt ruimte aan drie kinderopvanggroepen van zestien kinderen en één BSO-groep voor 22 kinderen. De locatie op Hoogerlust zal pas in 2022 in gebruik worden genomen.