Gedenkroute Gooise Meren nu in augustus

GOOISE MEREN De opening van de Gedenkroute, die gepland stond rond 5 mei, wordt in verband met de coronacrisis verplaatst naar augustus.

De fiets/wandelroute is in het kader van '75 jaar bevrijding' door het Holocaustcomité Gooise Meren en de Historische Kring Bussum samengesteld. Hierbij wordt op twintig locaties stilgestaan bij bepaalde gebeurtenissen of personen uit de Tweede Wereldoorlog. Het was de bedoeling dat burgemeester Han ter Heegde de route komende maand zou openen vanaf de eerste plek van de route: station Naarden-Bussum. "Dat de route er gaat komen, staat vast", meldt Margreet de Boekert van de Historische Kring Bussum. "Aan de filmpjes, bordjes, teksten en website wordt gewoon stug doorgewerkt." Maar wanneer de aftrap definitief is, daar valt in deze coronatijd nog niets over te zeggen.


Coronateststraat naar kazerne

BUSSUM De twee weken terug geopende teststraat in Bussum, waar zorgmedewerkers uit de regio zich kunnen laten testen op het coronavirus, zit sinds gisteren op een nieuwe locatie: de brandweerkazerne aan de Brinklaan.

"Al vrij snel bedachten we dat we een tweede teststraat wilden", legt GGD-woordvoerder Marije Mansfeld uit. Echter, twee aparte locaties pal tegenover elkaar zou gedoe kunnen geven in de communicatie. Mensen die de weg niet goed kennen, zouden dan mogelijk naar de verkeerde teststraat gaan. Daarom viel de keuze op de brandweerkazerne. Hier is uitbreiding naar een tweede teststraat gemakkelijker. "Voorlopig is uitbreiding niet noodzakelijk, maar we moeten ons voorbereiden op meer mensen", stelt Mansfeld. "Ik zeg niet dat het gebeurt, maar mochten straks ook andere beroepsgroepen - uit het onderwijs bijvoorbeeld - getest moeten worden, dan zijn wij daarop voorbereid."