Renée Kool (l) en Marina Bol zijn dolblij met de erkenning.
Renée Kool (l) en Marina Bol zijn dolblij met de erkenning. Foto: © Bob Awick

C'est La Vie-Huis is Naarder v/h Jaar

NAARDEN De honderd vrijwilligers, het verplegend personeel en de bestuurders van het C'est La Vie-Huis zijn door het NaarderNieuws uitgeroepen tot Naarder van het Jaar. Ze verdienen deze blijk van waardering, omdat zij in dit 24-uursbedrijf ongeneeslijk zieken in de laatste levensfase zorg, warmte en aandacht geven.

En dat was in het jaar dat de coronapandemie uitbrak niet altijd even makkelijk. “Dankzij de enorme inzet van de vrijwilligers en goede samenwerking met ons verpleegkundig team konden we dit jaar tot nu toe honderd gasten in ons huis ondersteunen in de laatste fase van hun leven”, vertellen zorgmanagers Marina Bol en Renée Kool. “Dat waren er minder dan normaal en ook hun verblijf was korter. Gelukkig is het ons, met elkaar, nog steeds gelukt het huis coronavrij te houden en onze gasten en hun naasten te beschermen.”
Marina is zichtbaar geëmotioneerd als ze de bekroning krijgt. Zij stond immers aan de wieg van het C'est La Vie-Huis, waarvoor een particulier financier uit Naarden garant staat. De glazen trofee krijgt een mooie plek in het huis, zo belooft ook haar collega Renée Kool. "De prijs is voor iedereen, vooral voor de vrijwilligers. We doen het vooral echt heel erg met elkaar (wij zijn het minst belangrijk), want: zonder vrijwilligers en verplegend personeel, kan het huis niet bestaan."

Welke BN-er heeft haar naam aan het huis verbonden?