Het geitenweitje heeft z'n langste tijd gehad.
Het geitenweitje heeft z'n langste tijd gehad. Foto: © Bob Awick

Nieuwe bestemming voor geitenwei

NAARDEN Voor de geitenwei, een stuk grond van in totaal 2.500 vierkante meter gelegen aan het einde van de wijk Thijssepark, langs de Trekvaart en achter het terrein van Bergman Clinics, wordt een nieuwe bestemming gezocht. De bewoners van de wijk mogen meedenken over de invulling en wordt gevraagd een enquête in te vullen.

De (digitale) vragenlijst is door Buurtplatform Keverdijk-Thijssepark-Vierhoven (KTV), de beheerder van het terrein, verspreid en kan tot uiterlijk 5 oktober worden geretourneerd. De uitslag en voorkeuren worden op de algemene ledenvergadering (ALV) van 9 november (20.00 uur) aanstaande besproken.
De bewoners kunnen kiezen uit vier opties. Eén daarvan is een kleinschalig voedselbos, een zelfvoorzienend ecosysteem waarin eetbare soorten staan. Het zal ontwikkeld worden door vrijwilligers uit de buurt en laagdrempelig toegankelijk zijn. Ook kan de keuze ‘losloopterrein voor honden’ en ‘kinderspeelbos’ aangekruist worden. Tot slot mogen mensen hun eigen ideëen kenbaar maken.
Deze enquête viel bij sommige bewoners koud op hun dak. “Ik woon ongeveer veertig jaar in het Jac. P. Thijssepark en deze geitenweide was er altijd. Het buurtplatform heeft besloten tot opheffing zonder de bewoners te raadplegen en stelt hen nu voor een voldongen feit. Voor kleine kinderen is het een gevoelig verlies. We wonen in een uithoek van Naarden en de dichtstbijzijnde kinderboerderij is kilometers weg”, zegt een bewoner.